Besøk

Nå har jeg og Jens Ketil kjørt mormor på flyplassen for en liten time siden. Hun kom på besøk torsdag, så vi har fått noen dager sammen. Det har vært utrolig deilig å ha et par ekstra hender, og også ha en voksen å snakke med.Vi har gått turer, mormor har laget mat, fylt opp kjøleskapet mitt og brøyta oppkjørselen så jeg kommer meg ut med bilen. Deilig å ha min egen mamma på besøk, selvom det bare var for noen dager.Nå skal jeg og Jens Ketil være alene resten av dagen og i morgen, så kommer faktisk Karianne på besøk på tirsdag. Regner med det blir en del trilleturer, svømming, matlaging og mye prat på oss to de neste dagene. Karianne blir faktisk her i ti dager, om jeg ikke husker helt feil. I tillegg er Sondre tidligere ferdig med fiskeriene enn antatt, så han kommer hjem om en uke. Så skal vi fly opp til Alta sammen 10.desember. Mye fint å se fram til med andre ord.

Barseltreff og babysvømming

Puh! Denne dagen har virkelig bare sust forbi. For Jens Ketil startet dagen temmelig rolig, og han fikk sovet flere smålurer, spist godt og lekt en hel del før vi dro på barseltreff. For min del var starten nokså hektisk, siden jeg er litt (mye) opptatt av å ordne meg før jeg skal ut blant folk og det er ganske mye styr når du har en liten baby. Jeg klarte uansett å få ordnet meg før klokka 12, så vi rakk fint å komme tidsnok til barselstreffet. På treffet fikk jeg møtt flere mødre med barn i nokså samme alder som Jens Ketil. Vi fikk spist masse kaker, drukket kaffe og skravlet om alt mellom himmel og jord. Sjefen ble som vanlig overtrøtt og hylte en del, men etter mye om og men fikk jeg han heldigvis til å sove litt så  vi kunne fortsette å være på treff en stund til.


Da vi kom hjem fra treffet rakk vi kun å spise litt og Jens Ketil fikk tatt seg en liten lur, før det bar ut døra igjen. Babysvømming sammen med noen av mødrene jeg har møtt stod for tur. Denne gangen gikk badinga strålende og lillemann var veldig fornøyd med at vi var flere i lag. Nå er vi begge utslitt. Jens Ketil ligger i senga og småprater med seg selv, mens jeg sitter som et slakt foran tven. Kjenner på kroppen at det blir tidlig kveld i dag.

Håper dere har hatt en fin dag!

Julegave og kafébesøk

Før vi dro fra Alta rakk jeg å ønske meg tjukke strikkavotter hos moren til min bestevenninne og Jens Ketils gudmor, og da vi kom hjem fra babysang i går lå det jaggu meg en julegave i postkassa! Til min store glede var det vottene jeg hadde ønsket meg, pluss en strikkahals og et kort. Jeg ble så fornøyd med alt sammen, og spesielt vottene, som vil bli godt brukt. Jeg fikk faktisk testet de ut da vi tok oss en trilletur på Andenes. Det blåste kraftig, men fingrene var likevel temmelig varme, selvom vottene ikke er helt tette. Tror nok at jeg skal ha noen hansker under på de verste dagene, men vottene er definitivt godkjent for dette klimaet!

På vei til kafébesøk fikk jeg vite at to av jentene som skulle møtes ikke kunne komme. Heldigvis kunne jente nummer tre og vi fikk tilbragt noen timer på kaféen, samt trillet oss en tur på Andenes. Begge deler var like koselig. Det blåste kraftig, så turen ble ikke særlig lang, men begge babyene fikk seg en liten lur og vi fikk skravlet og blitt bedre kjent. Det er faktisk bare 7 dager mellom guttene våre, og de har mange likhetstrekk i oppførsel. Moro!

Jens Ketil har sluknet på gulvet her for en times tid siden. Det begynner vel å bli på tide å vekke han, så det ikke blir natt altfor sent. Jeg merker at jeg har litt mindre melk i dag enn i går, men tror likevel at jeg skal klare kvelden uten noe tillegg. Har dessuten pumpet meg tidligere i dag, så jeg har faktisk 30 ml morsmelk i kjøleskapet, sånn i tilfelle det skulle bli nødvendig. Natta ble dessuten mye bedre når han fikk fylt opp magen med morsmelk. Den første luren han tok ble på hele fem timer, noe som var helt fantastisk for en sliten mamma! Det er to uker siden han sist hadde en så lang lur, og jeg håper denne natta blir like bra.

Nyt kvelden, alle sammen!

Babysang pt.2

Så morsmelkerstatning gjorde ikke at Jens Ketil sov noe lengre. Til min store skuffelse... Men det ble hvertfall mye mindre gråt, og det er jo positivt. I dag har vi vært på babysang for andre gang. Den siste uka har vi brukt til å øve på flere av sangene og bevegelsene, slik at vi ikke skulle bli like satt ut som sist. Vi har også begynt å synge julesanger for fullt her i huset, til Jens Ketils store glede. Babysangen gikk ikke like smertefri som sist, og sjefen ble overtrøtt og måtte bæres rundt store deler av timene vi var der. Jeg fikk også avtalt kafebesøk med noen av mødrene der i morgen. Så er det barselstreff og svømming på torsdag. Planen er også å besøke ei av mødrene onsdag i neste uke. Dette lover godt!

Denne ettermiddagen hadde jeg mer enn nok melk å gi Jens Ketil. På babysangen spiste jeg to kanelsnurrer og et stykke eplekake, og jeg undrer på om dette har spilt inn? Jeg har forsøkt å leve sunnere de siste ukene og har spist så lite som mulig for å gå ned noen kg. Nå gisper sikkert noen av dere når dere leser dette, men tanken var hvertfall at det skulle være enklere å gå ned i vekt mens jeg ammet. Den planen er herved lagt totalt på hylla og kroppen skal proppes full av karbohydrater og alt annet som kan hjelpe meg å produsere mer melk, så får jeg heller bli tynn en annen dag..

Strikkedilla?


Da vi flyttet til denne gudsforlatte plassen tenkte jeg at det ville bli en gylden mulighet til å begynne å strikke. Jeg har lenge pratet om a jeg har lyst til å lære å strikke noe annet enn skjeve skjerf og grytekluter, og nå har jeg faktisk begynt på mitt første prosjekt. Jeg valgte noe så enkelt som et vonteppe til å begynne med, heldigvis! Jeg har allerede strikket feil tre ganger og måttet rekke opp alt sammen, og motivasjonen for å få til dette falt helt i dunge. Nå tenkte jeg at hvis jeg legger ut bilde av hvor langt jeg er kommet nå (som dere ser er det ca. 2,5 pinner, haha!), så kanskje jeg blir motivert til å fortsette slik at jeg kan vise hvor langt jeg er kommet om en stund. Ønsk meg lykke til!

I dag har vi kjørt til Andenes og kjøpt morsmelkerstatning. And that's it, haha! Dagen har vært helt perfekt og nesten helt fri for skriking, så vi har egentlig bare slappet av. Jeg stelte Jens Ketil som vanlig 18.30, så var det klart for kveldsmåltidet. Ifølge mme-pakken skal en baby på 3-4 mnd. ha 150-200ml blanding, men siden jeg skulle amme litt i tillegg bestemte jeg meg for å lage 120 ml. Jeg er ikke helt sikker på om lillemann ikke likte smaken, flaska eller rett og slett ikke var så veldig sulten, men han spiste uansett bare 25 ml av blandingen. Leggingen ble likevel mye lettere og han har hittil kun klynket litt en gang, og det var fordi han hadde mistet sutta. Krysser fingrene for at han sover litt lengre i natt.

Nå er det sinnasnekker'n på tv og nutrilett-bar til kvelds. Ha det fint alle sammen!

Farsdag


Som dere sikkert alle har fått med dere, så er det farsdag i dag. Dette er føste gangen Sondre kunne ha feiret farsdag (selvom han mener det er en tåpelig tradisjon), men siden han er på jobb har vi måttet gratulere ham over facebook, telefon og nå her. Jens Ketil fikk pludret litt over telefonen med ham, og det tror jeg var gave nok for et ferskt pappahjerte. I tillegg har vi skypet i over en time med mormor og bestefar, så da fikk også jeg gratulert min egen far med dagen.

Denne dagen har vært mye bedre enn i går. Heldigvis. Jens Ketil har dog begynt å være veldig urolig på ettermiddagen, og jeg føler at jeg er "tom" for melk utover kvelden. Det ender med at han hyler en del og er vanskelig å få til å sovne. I morgen er planen å få kjøpt morsmelkerstatning, så skal jeg forsøke å gi ham litt før leggetid. Forhåpentligvis er det bare en liten skvett som skal til for å gjøre ham fornøyd, og kanskje får han (og ikke minst jeg) en bedre nattesøvn. Det er jo lov å håpe...

PhotoshootVerdens søteste lille babybjørn<3

Denne dagen har vært utrolig tung. Da Sondre reiste på søndag var jeg forberedt på at det ville bli strevsomt og tungt i perioder, men at jeg etter seks dager skulle være helt tom hadde jeg ikke forutsett. Jens Ketil har brukt dagen til å hylskrike store deler. Den resterende tiden har han brukt på å sove helt utmattet av sin egen hyling. Jeg føler meg temmelig alene på denne lille plassen, og det er ingen å snu seg til for å spørre om hjelp. Jeg skjønner ikke hvorfor lillemann skriker og ender opp med å gå turer, kjøre bil eller bære han rundt konstant. Siden jeg i tillegg sliter med å sove for tiden er jeg helt fysisk og psykisk utslitt. Å ha en liten baby er mye jobb, og jeg føler meg veldig usikker på det jeg gjør. Google hjelper heldigvis en del, og jeg får hvertfall bekreftet at jeg ikke er den eneste i verden som sliter med akkurat samme problem. Det er mange som ber meg om å spørre de når jeg lurer på noe, men mye av det jeg lurer på må en observere for å kunne gi meg noe svar på.

Bildene ovenfor hadde jeg på forhånd lagt inn, den lille teksten under siste bilde også. Skulle jeg skrevet noe i dag hadde det antagelig blitt "verdens største sutrebaby". Jeg vet at det ikke er Jens Ketils feil at han skriker, men det er vanskelig å ikke bli frustrert når det er han som lager all lyden. Nå skal jeg ringe min mamma for å få trøst, så krysser jeg fingrene for at morgendagen blir litt bedre.

Baby-antrekk


Verdens søteste lille isbjørn <3

I dag har vi vært i Andenes for å få gått oss en liten tur. Det er så mye lettere å gjøre seg kjent i et område når du går, istdetfor å kjøre. Nå er vi blitt litt mer kjent i tettstedet og vet sånn cirka hvor alt ligger. Det viser seg at Andenes har en hel haug med frisører, fire matbutikker, bank, apotek og mye mer. Til min skuffelse er det kun en klesbutikk, og den ligger i andre etasje og jeg kunne ikke se noen heis muligheter. Men men, mer netthandel på meg framover.

Jens Ketil ble tidlig trøtt i dag og har allerede sovnet i senga si. Jeg skal holde meg oppe noen timer til, siden jeg trossalt ikke trenger 11-12 timers søvn om natta, haha! Jeg sliter en del med å sovne igjen når jeg ammer ham på natta. Jeg forsøker å bevege meg minst mulig og ammer med øynene lukket, likevel kan jeg ligge våken flere timer og bare la tankene spinne. Argh! Det blir tunge dager når man er supertrøtt, og toleransen for en småsurkete baby blir temmelig lav... Det er vel en del av mammarollen det også. Mereker hvertfall at jeg er blitt mye mer tålmodig. Nå skal jeg titte litt på tv før det er kvled for meg også. 

God kveld, alle sammen!

Bleik

Om dere googler Bleik får dere opp fantastiske bilder av en bitteliten plass like utenfor Andenes i Nordland. Stedet har nydelig natur og har hvite sandstrender som brer seg mot det åpne hav. Det negative med at landskapet er så flatt og åpent er at det blåser cirka hele tiden. Vi har allerede hatt flere dager hvor søppeldunkene har flakset og huset knirket kraftig. Vi gikk raskt til investering av stropper, for å få festet både søppeldunk og grill. Dette er virkelig ukjent for en Alta-væring, hvor det kommer oppslag i avisene om ting rives overende av vinden. Uansett, poenget mitt er at stedet er fantastisk fint å se på. Nå begynner det jo å bli ganske mørkt, men jeg fikk heldigvis tatt noen bilder da jeg, Sondre og Jens Ketil var her i september.


Sondre poserer villig foran strendene.


Jeg har allerede bestemt meg for at den toppen der framme skal bestiges til sommeren! I følge lokalbefolkningen er det flere andre topper som er bedre å klatre opp, men den der er helt ulik noe vi har i Finnmark, så den er foreløpig første pri.


Vår leilighet er plassert mer sentralt i Bleik, og vi har ikke særlig med utsikt, annet enn nabohusene. Hovedsaklig er det gamle hus som for det meste er restaurerte i forskjellig grad. Her har vi en liten butikk, gamlehjem, pub, skole og barnehage. Altså det meste et lite samfunn trenger for å gå rundt. Dessuten er det kun ti minutter inn til Andenes, hvor man finner mye annet også. Hittil trives vi kjempegodt og er positivt overrasket over hvor trivelig alle menneskene er her!

Jeg og Jens Ketil er kommet hjem fra babysvømming for en liten halvtime siden. Som alltid gikk svømmingen veldig bra, selvom lillemann blir litt raskt lei. Det er uansett trivelig å komme seg litt ut. Akkurat idet vi var på tur opp fra bassenget kom flere av damene som var på babysang på tirsdag. Tror vi må manne oss opp for å spørre når de pleier å dra i bassenget, slik at vi kan treffes neste gang. Det kan jo være litt trivelig for Jens Ketil å ha noen flere å sosialiseres med. Nå skriker det en liten mann under babygymmen, så jeg får avslutte her. Ha en fin kveld, dere!

Mamma-antrekk

Det er gått tre måneder siden Jens Ketil ble født og endelig føler jeg at jeg begynner å bli meg selv igjen. Jeg har opptil flere ganger sminket meg og ordnet håret, hurra! Interessen for hva jeg kler på meg har faktisk også kommet tilbake, overraskende nok. Da vi dro på babysang i går var det en av de første dagene på lenge at jeg skulle vise meg for noen andre enn min kjære familie, så da kunne jeg like gjerne kle på meg noe litt mer ordentlig enn treningstightsen og singleten.


Litt mamma-vennlig ble antrekket uansett, det er så mye lettere å amme når du har en genser som er lett å trekke opp og ned, og det er mye greiere å håndtere en baby når du har tights istedetfor trange jeans. Regner med at dette kun er starten på en rekke år med klær som er mer funksjonell enn fin, pyttsann.

Som forventet har vi gjort rimelig lite i dag. Kun spasert oss en tur på butikken med bæresela. Han begynner å bli tung så det er utrolig slitsomt å bære ham på magen, vi klarte likevel å gå oss en liten tur før vi gikk hjem. Ellers har Jens Ketil vært nokså sutrete i hele dag og har for det meste villet sitte på mammas fang eller bli holdt tett inntil. Det er jo forsåvidt koselig det også<3 Nå ligger han klar i pysjamasen sin og sturer under babygymmen. Straks er det tid for kveldspuppen, så er det rett i seng. Håper dere nyter kvelden.

Babysang

Hei hei alle som fortsatt forviller seg inn på denne bloggen (regner med det hovedsaklig er familie og venner....). Som sikkert de fleste har fått med seg har jeg, Sondre og lille Jens Ketil flyttet til en bitteliten plass i Nordland som heter Bleik. På søndag dro Sondre på sjøen og nå er det bare jeg og Jens Ketil som er hjemme i leiligheten vi leier. Siden det er nokså usosialt å være helt ny på en fremmed plass dro vi i dag på babysang. Det viste seg å være veldig koselig og vi fikk møtt flere mødre og babyene deres. Jens Ketil var blid gjennom hele sangtimen og sovnet midt på bordet da vi drakk kaffe etterpå. Det tar på å være baby, hehe.


Ellers er Bleik en fantastisk fin plass og leiligheta vår er så utrolig fin. Vi leier andre etasje i denne bygningen og er strålende fornøyd.

Jens Ketil har vokst masse siden sist og er opptil flere ganger blitt tvunget i bjørnedrakten sin for å bli tatt bilder av, haha, stakkars gutt!

I morgen har vi ingen planer foreløpig, men på torsdag blir det babysvømming i et varmtvannsbasseng cirka 30 minutter herfra. Nå er det dessuten bare to uker og to dager til mormor kommer for å besøke Jens Ketil. Så kommer gudmor Karianne og så skal vi faktisk til Alta og treffe pappa igjen. Vi krysser fingrene for at tiden går så raskt som mulig.

Nå har jeg akkurat lagt sjefen i huset, så nå står litt tv-titting på tapetet, før også jeg går i bingen. Ha en fin kveld alle sammen!

Les mer i arkivet » August 2017 » Oktober 2014 » November 2013

gratisdesign av Tonjemt
hits