Bleik

Om dere googler Bleik får dere opp fantastiske bilder av en bitteliten plass like utenfor Andenes i Nordland. Stedet har nydelig natur og har hvite sandstrender som brer seg mot det åpne hav. Det negative med at landskapet er så flatt og åpent er at det blåser cirka hele tiden. Vi har allerede hatt flere dager hvor søppeldunkene har flakset og huset knirket kraftig. Vi gikk raskt til investering av stropper, for å få festet både søppeldunk og grill. Dette er virkelig ukjent for en Alta-væring, hvor det kommer oppslag i avisene om ting rives overende av vinden. Uansett, poenget mitt er at stedet er fantastisk fint å se på. Nå begynner det jo å bli ganske mørkt, men jeg fikk heldigvis tatt noen bilder da jeg, Sondre og Jens Ketil var her i september.


Sondre poserer villig foran strendene.


Jeg har allerede bestemt meg for at den toppen der framme skal bestiges til sommeren! I følge lokalbefolkningen er det flere andre topper som er bedre å klatre opp, men den der er helt ulik noe vi har i Finnmark, så den er foreløpig første pri.


Vår leilighet er plassert mer sentralt i Bleik, og vi har ikke særlig med utsikt, annet enn nabohusene. Hovedsaklig er det gamle hus som for det meste er restaurerte i forskjellig grad. Her har vi en liten butikk, gamlehjem, pub, skole og barnehage. Altså det meste et lite samfunn trenger for å gå rundt. Dessuten er det kun ti minutter inn til Andenes, hvor man finner mye annet også. Hittil trives vi kjempegodt og er positivt overrasket over hvor trivelig alle menneskene er her!

Jeg og Jens Ketil er kommet hjem fra babysvømming for en liten halvtime siden. Som alltid gikk svømmingen veldig bra, selvom lillemann blir litt raskt lei. Det er uansett trivelig å komme seg litt ut. Akkurat idet vi var på tur opp fra bassenget kom flere av damene som var på babysang på tirsdag. Tror vi må manne oss opp for å spørre når de pleier å dra i bassenget, slik at vi kan treffes neste gang. Det kan jo være litt trivelig for Jens Ketil å ha noen flere å sosialiseres med. Nå skriker det en liten mann under babygymmen, så jeg får avslutte her. Ha en fin kveld, dere!

Én kommentar

Renate

07.11.2013 kl.22:17

Jeg har vært der oppe en gang, men da var jeg dessverre for ung til å se på landskapet - husker at det var flatt da! Har sett på bilder at det er fint der :-)

Svømming pleier å være en favoritt for barn, så det er flott at dere har tilbudet.

Skriv en ny kommentar

//--> Norske blogger
hits